Projektmodulet i AX 2012 – ODSS

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Projektgang

Projektmodulet

Omfang

Uddannelse i projektmodulet er meget omfattende – 5 hele dage, hvis det hele skal med. Så når vi skal klare det på de aftalte antal timer svarende til en kursusdag (6-7 timer) inkl. quizzes, skal der naturligvis fokuseres kraftigt.

Vi vil primært forklare strukturen, opbygningen og integrationen, så forståelsen af den er på plads. Dernæst vil vi også gennemgå en række eksempler.

Vi fokuserer også på den type projekter, der har jeres interesse i første omgang: interne projekter.

Da I ikke pt. anvender salgsordrer eller indkøbsordrer, gennemgås disse emner ikke i detaljer.

Der bliver ikke plads til mere avancerede emner denne gang.

Emnet er Planlægning og Penge

Projektmodulet er om projekter; Planlægning og Penge – eller på engelsk: Management and Accounting.

Penge

Projektmodulet er fuldt integreret med resten af modulerne i AX 2012.

Afhængig af projekttype, f.eks. intern eller ekstern, kan man registrere forbrug af tid og omkostninger via tidsregistreringer og omkostningsregistreringer.

Man kan også anvende salgsordrer og indkøbsordrer; men det er ikke nødvendigt.

Derved kan man opgøre investeringen i projektet, ligesom man kan få et overblik mht. salgsværdi – afhængig af projekttypen.

Planlægning

Planlægningsdelen er måske den mindste del af modulet.

Ved mindre krævende planlægningsopgaver kan man sagtens “nøjes” med modulets udmærkede muligheder.

Hvis man har meget krævende projektplanlægninger, kan man med fordel sideløbende anvende Microsoft Project, der arbejder sammen med – integrerer med, og sender oplysninger frem og tilbage til – projektmodulet i AX 2012.

Eksempel på Microsoft Project:

Animated sequence showing revisions being made to a project’s task timelines

Kursusforløb

Du skal naturligvis ha lejlighed for at prøve din viden i projektmodulet af. I løbet af kurset er der derfor en række opgaver, som du kan løse i din sandkasse AX 2012.

Nogle af opgaverne forudsætter, at du har løst andre opgaver først. Hvis du hopper rundt i opgaverne, bør du derfor checke, om opgaven nævner, at andre opgaver skal løses først.

Bemærk, at der er så mange opgaver, at arbejdsindsatsen langt vil overstige 6-7 timer, hvis du løser dem alle. Løsningen kunne være at  fokusere på de væsentligste…

Kurset afrundes med et webinar, som du allerede har modtaget invitation til. Her vil vi forsøge at svare på generelle og specifikke spørgsmål, der i ugens løb er sendt på mail Finn – og hvor spørgsmålene kan ha' generel interesse.

God arbejdslyst.